Додела диплома

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду свечано је обележила доделу диплома 60-е генерације студената 29. новембра 2021. године.

Дипломе су додељене студентима основних, специјалистичких и мастер струковних студија.

У школској 2021/2022. години диплому струковних студија и титулу струковног инжењера стекло је 80 студената на основним, 2 на специјалистичким и 60 студената мастер студија.

SLA_0512SLA_0408SLA_0413SLA_0418SLA_0429SLA_0490SLA_0411

PRO CARTON YOUNG DESIGNERS AWARD

Студенти Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, учествоваће на ‘’Pro Carton Young Designers Award’’ које је водеће европско годишње такмичење младих талената, пре свега студената, на тему дизајна картонске амбалаже.

За више детаља погледати у прилогу.

Моделовање и 3Д штампа

3d-printing-3758154_1280Уколико Вас занимају моделовање и 3Д штампа,
желите да научите да сами дизајнирате неки производ и видите његов реалан изглед?
Пријавите се на дводневни курс “3Д моделовање и штампа”.
Очекујемо вас у Школској улици бр. 1, у Новом Саду, 07. и 08. 10. 2020. од 17 до 19 часова.
Предавачи су професори и запослени Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, Владимир Блануша и Стеван Миросављев.
Едукација из 3Д моделовања применом програмског система Аутодеск Инвентор и израда модела применом 3Д штампе на савременом штампачу. Курс је намењен младима узраста од 17 до 22 године (крај средње школе или студенти).
Едукације, кратки курсеви и организоване посете имају циљ да промовишу активности и студијске програме државне Високе техничке школе у Новом Саду. Заинтересовани ће имати прилику да обиђу просторије Школе, упознају се са могућностима уписа неког од 10 студијских програма на основним и 2 мастер струковна програма.
Уз занимљиву причу, видео материјале, експерименте, очекује вас једно забавно едукативно поподне, а за све полазнике обезбеђени су пригодни поклони.
Пријаве путем телефона: 021 48 92 527 или имеилом: skola@vtsns.edu.rs.
Очекујемо вас у среду, 09. октобра од 18 сати, у Школској 1!
Добродошли!

WordPress – Брза и лака израда веб сајта

kursWP

Уколико Вас занимају Информационе технологије, желите да научите да направите модеран сајт?

Пријавите се на дводневни курс “WordPress – брза и лака израда веб сајта”.

Очекујемо вас у Школској улици бр. 1, у Новом Саду, 23. и 24. 09. 2020. од 18 до 20 часова.
Предавачи су професори и запослени Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, Тања Крунић и Александар Опалић.
Едукација из области израде WordPress сајта намењена је младима узраста од 17 до 22 године (крај средње школе или студенти).
Едукације, кратки курсеви и организоване посете имају циљ да промовишу активности и студијске програме државне Високе техничке школе у Новом Саду. Заинтересовани ће имати прилику да обиђу просторије Школе, упознају се са могућностима уписа неког од 10 студијских програма на основним и 2 мастер струковна програма.
Уз занимљиву причу, видео материјале, експерименте, очекује вас једно забавно едукативно поподне, а за све полазнике обезбеђени су пригодни поклони.
Пријаве путем телефона: 021 48 92 527 или имеилом: skola@vtsns.edu.rs
Очекујемо вас у среду, 23. септембра од 18 сати, у Школској 1!

Добродошли!

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА СТУДЕНАТА ГРАФИЧКОГ ОДСЕКА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

У складу са мерама Владе Репубике Србије и увођењем ванредног стања у циљу
спречавања вируса КОВИД-19 , графички одсек Високе техничке школе струковних студија донео је одлуку да трећу по реду Годишњу изложбу студентских радова
у школској 2019/2020. години презентује путем виртуелне/електронске изложбе.

У период од 01.-10. јуна 2020. године, радови студената у десет категорија
презентовани су на инстаграм страници графичког одсека, инстаграму и
фејсбуку школе.

У оквиру овог пројекта презентовано је селектованих око 100 радова студената
графичког одсека Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду.
Селекцију радова извршили су професори/предавачи мр Каролина Мудрински, мр
Сибила Петењи Арбутина, мр Срђан Димитров и мр Петра Балабан. Они су уједно
сачињавали и жири који је одабрао најбоље радове у свим категоријама.
Координатор пројекта је проф.др Биљана Гемовић, а технички реализатор –
сарадник у настави Дарко Томаш.

Своју креативност и техничко знање студенти су приказали кроз радове из
плаката, графичког дизајна, амбалаже, књижног и новиског дизајна, цртежа,
сигнума, примењене фотографије и  дизајна индустријских производа .
На изложби је приказан широк спектар могућности у креативном изражавању, као
и велика способност студената Високе техничке школе струковних студија, да
све своје идеје реализују уз помоћ стручног професорског кадра школе.

Детаљније информације о изложби и награђеним радовима прочитајте ОВДЕ.

Систематски преглед студената III године

Обавештавамо вас да ће се обавезни систематски прегледи студената III године обавити од 12.06.2020. године у Заводу за здравствену заштиту студената Нови Сад, улица др. Симе Милошевића бр.6 (у Кампусу).

Прегледи се заказују позивањем на број телефона:  021/4870-571, а на сајту Завода за здравствену заштиту студената (www.zzzzsns.co.rs) дата су детаљнија обавештења.

Превентивни прегледи су за студенте од великог значаја због очувања и унапређења здравља, раног откривања хроничних незаразних и заразних болести и представља моралну обавезу сваког појединца.

thermometers-on-white-surface-3873174

ГОДИШЊА ОНЛАЈН ИЗЛОЖБА СТУДЕНТСКИХ РАДОВА

plakat_instagram_final

Позивамо студенте, запослене, будуће студенте и пријатеље Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду да у период од 01. До 10. јуна 2020. године, путем друштвених мрежа Инстаграм gid_vtsssnsvts_ns и Фејсбук прате онлајн изложбу.

Трећа годишња изложба приказаће око 100 најбољих студентских радова студената графичког одсека  Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду.

Сваког дана биће презентовани најбољи радови из следећих области: 01. јун – плакат; 02. јун – графички дизајн; 03. јун – амбалажа; 04. јун – књижни и новински дизајн; 05. јун – примењена фотографија; 06. јун – цртеж; 07. јун – сигнум; 08. јун – портфолио.

Објава награђених радова – 10.06.2020.год.

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА 60-ОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ СТУДЕНАТА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду свечано је обележила доделу диплома 60-е генерације студента 24. јануара 2020. године.

Дипломе су додељене студентима основних, специјалистичких и мастер студија.

У школској 2019/2020. години диплому струковних студија и титулу струковног инжењера стекло је 288 студената на основним, 66 на специјалистичким и 37 студената мастер студија.

Овом приликом награђени су и најбољи студенти. Помоћник директора за наставу, др Саша Спаић, уручио је награде за успешан рад и најбољи просек на свом одсеку следећим студентима: Анђелија Николић (најбољи мастер студент), Александар Кратуњац (најбољи студент специјалистичких студија), Иван Матић (најбољи студент основних студија машинства), Никола Андрић (најбољи студент основних студија електротехнике), Андреа Патаки (најбољи студент основних студија графике) и Тамара Рашевић (најбољи студент основних студија заштите).

Након доделе диплома уприличен је пригодан Коктел.

DSC_7717 DSC_7733DSC_7741 DSC_7747 DSC_7752

SLA_8771DSC_7562DSC_7568DSC_7571DSC_7777DSC_7690DSC_7789 SLA_8818 SLA_8807 SLA_8797

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 60 ГОДИНА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

Поводом 60 година Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, 23. децембра 2019. године, одржана је свечаност у част тог јубилеја. Званице су имале прилику да обиђу нове наставничке кабинете и лабораторије школе.

Школа је почела са радом давне 1959, као Виша машинска школа, а данас је акредитована са својих 10 студијских програма на основним и 2 студијских програма на мастер струковним студијама. На прослави јубилеја приказани су резултати вишедеценијског рада, а 14 хиљада дипломираних студената, говори о заинтересованости студената за високо образовање и стручно усмерење ка техничким наукама.

Према речима проф. др Бранка Савића, директора Школе, у складу са Болоњским системом у Високој технишкој школи се образује више од 1.700 студената годишње, што је чини највећом техничком школом у Србији, по броју студената.

„За шездесет година постојања из Школе је изашло 14.000 дипломираних студената и велики број студената који су завршили мастер и специјалистичке струковне студије. То су данас успешни привредници који раде у својим или државним предузећима, захваљујући компетенцијама које су стекли у овој Школи“, нагласио је директор Савић.

Међународна сарадња, конгресне активности, као и отварање нових просторија и лабораторија, говоре о тежњи за побољшање студијских програма и успешног вишедеценијског рада ове високошколске установе.

Проф. др  Зоран Милошевић, Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, присуствовао је обележавању овог вредног јубилеја и том приликом посебно истакао: „10 студијских програма на основном студију и два на мастер студијама, ту је и 1700 студената, једна завидна међународна сарадња конгресна активност све су то елементи који говоре да се размишља о будућности“.

Овом приликом уручене су захвалнице за дугогодишњу успешну сарадњи Влади АП Војводине и Покрајинском секретаријату за високо образовање и науноистраживачку делатност.

Школа поседује савремену опрему, најновија наставна средства, лабораторије и литературу неопходну за квалитетан и успешан рад студената, предавача и професора. Студенти током трогодишњег школовања и инжењерске праксе у току целог шестог семестра стичу практична знања из круга изабраних, најквалитетнијих предузећа са којима Школа има уговорену сарадњу.

Висока техничка школа учествовала је на великом броју међународних пројеката на којима су размењивана искуства и информације.

DSC_6491SLA_8532  SLA_8549 SLA_8622 SLA_8633 SLA_8645 SLA_8671

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА СТУДЕНАТА ГРАФИЧКОГ ОДСЕКА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

У период од 16-19. маја 2019. године, у изложбеном простору Свилара – културна станица одржана је друга Велика годишња изложба где је представљено преко 250 радова студената графичког одсека и професора Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду.

На изложби су представљени радови из области визуелних комуникација, цртања, графичког дизајна, дизајна индустријских производа, фотографије и амбалаже.
Приказан је широк спектар могућности у креативном изражавању којим се потврђује високи квалитет приказаних радова. Селекцију радова извршили су професори/предавачи мр Каролина Мудрински , мр Сибила Петењи Арбутина , мр Срђан Димитров и мр Петра Балабан.
Студенти су сопствени приступ у решавању проблема приказали кроз јасну индивидуалност у изложеним радовима, а своје креативно и техничко знање потврдили су кроз визуелни приказ, као што је сигнум, пиктограм, фотографија, илустрација и амбалажа.
Електронски каталог изложених радова може се погледати на следећим линковима:
Презентација 1
Презентација 2

О изложби и радовима су говорили професор др Бранко Савић, директор школе, др Биљана Гемовић, шеф графичког одсека и предавач мр Каролина Мудрински .
Годишња изложба графичког одсека завршена је свечаном доделом награда у КЦ Свилара, а тим поводом директор Школе, проф. др Бранко Савић изразио је задовољство због одржавања друге годишње изложбе и додао да је спој теорије и праксе један од водећих циљева наше образовне установе.

Додељене су награде студентима који су представили најбоље радове:

  • награду за цртеж Екатарина Жујкова,
  • награду за индустријски дизајн Ђурђина Домазет и Саша Чаталинац,
  • награду за пиктограм Никола Пантић,
  • награду за плакат и дизајн амбалаже Бранимир Стаменић,
  • награду за фотографију Андреа Патаки
  • Похвала за сигнум добио је Огњен Петковић,
  • Похвала за илустрацију Николина Вуковић и
  • Похвала за истраживачки рад на специјалистичким студијама Дарко Томаш.

Шеф графичког одсека др Бијана Гемовић истакла је важност ове манифестације као прилике за промоцију и афирмисање стручног рада студената и професора у пракси, као и сарадња са привредним субјектима који у кадру и студентима Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду препознаје квалитет.
Предавач мр Каролина Мудрински нагласила је да је нови студијски програм Дизајн индустријских производа један такав смер у Војводини и кадар Школе се труди да га максимално развије и промовише.
Цео догађај на велико задовољство присутних употпунили су и наши студенти, студенти графичког одсека, Теодора Влаховић и Бранимир Стаменић са музичким наступом.
На изложби је приказан широк спектар могућности у креативном изражавању, као и велика способност студената Високе техничке школе струковних студија , да све своје идеје реализују уз помоћ стручног професорског кадра школе.