Струковни инжењер машинства

Студијски програм: Машинско инжењерство

Обзиром на тренд отварања и ширења тржишта, где ће се процеси рада усложњавати, одлуку да наставим са личним образовањем и стручним оспособљавањем, доносим на иницијативу руководећег кадра у предузећу „Транспортгас Србија“ д.о.о. Нови Сад, у којем сам запослен; са циљем остварења вишег степена квалификације, која финално може да утиче на захтевније радно место, уз све нове задатке и последично бенефите, која таква промена доноси.

Средње стручно образовање, образовног профила машински техничар; који својевремено добијам у Техничкој школи „9. Мај” у Бачкој Паланци, ми пружа добру базу за каснији наставак сродних студија.

За изучавање групе научне области машинског инжењерства у техничко-технолошком пољу, опредељујем се за државну образовну институцију, Високу техничку школу струковних студија у Новом Саду; установу са традицијом преко 60 година.

Основне студије првог степена успешно завршавам школске 2022/2023 год. са темом дипломског, односно завршног рада „Програмирање CNC глодалице програмским системом SolidCAM” и просечном оценом 9,72 (девет и 72/100) где стичем високо образовање и стручни назив: струковни инжењер машинства.

Стручна квалификација ми омогућава шири спектар нових радних ангажовања, која уз акумулирано знање, досадашњи рад у привредној пракси и подједнако веома важно: залагање и однос према раду; уверава у респектабилно остварење пословних резултата, као и напредовање у каријери.

Захваљујем се свим професорима и наставном кадру са којима сам имао сарадњу током целокупних студија.

Равноправно се захваљујем руководиоцима у предузећу на иницијативи, разумевању, смислу и слуху који су испољили, како бих дошао до горе наведеног нивоа стечене квалификације.