Директор наше школе и Председник Конференције академија и високих школа Србије, др Бранко Савић, професор, одлуком Секретаријата и Борда The European Association of Institutions in Higher Education, Brussels, Belgium, (EURASHE) је на листи за избор нових чланова Борда EURASHE за период 2023-2025 године.

Избор ће се одржати на Генералној скупштини EURASHE 7. 6. 2023. године у Букурешту, Румунија.

Др Бранко Савић је већ успешно обављао ову функцију за период од 2016. до 2018. године, тачније пре периода спајања високих школа у академије, а након тога као члан Генералне Скупштине EURASHE. Искуства европског високог струковног образовања преносио је и  прилагођавао нашем систему просвете и у процесе акредитовања високих струковних школа и академија.

EURASHE, Европско удружење институција у високом образовању, основано је у Патрасу (Грчка) 1990. године као међународно удружење које промовише и наглашава професионално високо образовање. Док је EURASHE у почетку примао само националне организације (као што су савети директора) као чланове, касније је отворио чланство појединачним институцијама. Данас су њени чланови високе школе политехнике, високе школе примењених наука, универзитети примењених студија, ректорски колегијуми и друге институције високог професионалног образовања.

EURASHE има више од 50 Институција чланица широм Европе, преко којих је представљено више од 500 универзитета примењених наука, универзитета и других институција примењеног високог образовања у Европи. Удружење академија и високих школа Србије (КАССС) је пуноправна чланица EURASHE, где је представља др Бранко Савић.

Желимо успех на изборима свим кандидатима, а посебно директору наше Школе.