Портал студентске размене

Портал studentskerazmene.rs је замишљен као јединствено место на којем можете да сазнате све што вас занима о различитим програмима мобилности, доживите искуства људи који су у програмима учествовали , али и поделите своје искуство са другима ако сте и сами учествовали у неком од програма.

Млади и студенти ће имати прилику да се адекватно информишу о различитим програмима мобилности и у складу са својим интересовањима преузму први корак како би уцествовали у неко од њих.

Саставни део портала је и блог кроз који ће студенти на основу свог претхилоног искуства обрађивати различите теме важне за оне који планирају или коју су тренутно на студентској размени.

“До сада су се млади и студенти суочавали са проблемом проналажења адекватних информација када су програми мобилности у питању. Овим порталом желели смо да све програме окупимо на једном месту како би на основу својих интересовања донесу прави одлуку приликом избора програма.”, истакао је координатор пројекта Олег Слатина.

Портал је развијен кроз партнерство WBAA и Erazmus студентске мреже Србије, а подржан је од стране Европске уније.

САСТАНАК СА СТУДЕНТИМА

Директор Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, др Бранко Савић, одржао је састанак са студентима у циљу побољшања успеха студирања и упознавања са правилима студија у нашој Школи.

Представници студента и Студентског парламента предочили су неколико питања и предлога везано за побољшање студентског живота.

Теме састанка биле су:

  1. Анализа пролазности у јануарском испитном року и предлози за побољшање пролазности;
  2. Наставне и остале активности у школи;
  3. Стручна пракса;
  4. Упућивање на Академијаду – спортско такмичење студената;
  5. Текућа питања.

Директор је напоменуо да је у нашој Школи, приоритет настава као и квалитетна опрема и добри услови за учење и рад. Студенти су позвани да лично или у „Сандуче“ (поред Амфитеатра) предају своје предлоге за побољшање наставе као и евентуалне приговоре.

Овај сусрет и разговор био је добра прилика да се студенти подсете да све предиспитне обавезе могу испунити током целе школске године (у договору са предметним наставником), као и да је наша Школа највероватније једина која не наплаћује оверу семестра.

Посебно се поносимо са добром студентском праксом и списком квалитетних предузећа са којима Школа има склопљене Уговоре. Студенти могу дати своје предлоге и жеље где би волели да обављају праксу у шестом семестру, а руководиоци студијских програма и надлежне службе Школе ће им у томе помоћи. Списак тренутно доступних предузећа доступан је путем сајта Школе, где се могу пронаћи подаци и о огласима за посао, стипендијама и др.

Поводом Међународног дана студената, 4. априла, Директор, др Бранко Савић, дао је предлог Савету Школе, и Савет је донео одлуку о упућивању десет најбољих студената са треће године са свих студијских програма наше школе бесплатно на годишње сусрете студената високих школа Србије – Академијаду. Они ће се придружити групи од стотинак колега који ће испред школе учестовати на Академијади. Они ће се придружити групи од стотинак колега који ће испред школе учестовати на Академијади. У периоду од 9. до 13. маја 2022. године око 1.000 студента из свих високих школа и академија такмичиће се у спортовима, размењивати знања и искуства у Сунчаном брегу, у Бугарској.

KIC_2255-minKIC_2259-minKIC_2265-minKIC_2291-min

Дан отворених врата

У суботу, 26.03. 2022. године, у Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду организован је „Дан отворених врата“.

Будући бруцоши, око 130 заинтересованих матураната, имало су прилику да се упозна са наставним програмима које Школа нуди, да разговарају са директором и будућим професорима, као и да обиђу просторије Школе и виде савремену опрему којом располажу лабораторије и учионице Школе.

Ученике је поздравио директор, проф. др Бранко Савић, пожелео им је да успешно савладају градиво на бесплатним часовима припремне наставе које Школа организује, као и успех на пријемном испиту.

Прилику да прате цео догађај путем апликације „Зум“ искористило је десетак матураната из других градова наше земље.

Више о упису и наставном материјалу за припрему пријемног испита на сајту www.upis.vtsns.edu.rs или путем линка: https://vtsns.edu.rs/materijali-za-prijemni-ispit-za…/

KIC_1286-minKIC_1307-min KIC_1308-min KIC_1310-ovo-min KIC_1313-min KIC_1318-min KIC_1327-min KIC_1334-min KIC_1345-min

Курс фотографије

Уколико те занима фотографија, позивамо те на наш курс фотографије, који ће се одржати 31. марта 2022. год. од 12.00 часова.

Курс је намењен младима узраста од 17 до 22 године (крај средње школе или студенти) али се могу пријавити и старији заинтересовани за студије Графичког инжењерства и дизајна и Дизајна индустријских производа.
Током два сусрета 31.03. и 01.04.2022. од 12 до 14 сати, млади полазници ће кроз  обуку стећи основна знања из области фотографије.

На овом курсу ћеш се упознати са:
– параметрима који утичу на фотографију (бленда, брзина затварача, ISO, баланс беле боје) и тако бити у могућности да контролишеш фотоапарат;
– нашом фото-опремом (DSLR фотоапаратима, различитим врстама објектива и осталом припадајућом опремом) са којом ћеш имати прилику да сам направиш фотографију након чега ћемо је анализирати као и
– кратком историјом фотографије, композицијом и кадром. Све са циљем инкорпорирања фотографије за потребе Графичког и индустријског дизајна.

Предавачи: мр Сибила Петењи и мр Петра Балабан

Едукације, кратки курсеви и организоване посете имају циљ да промовишу активности и студијске програме државне Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду. Заинтересовани ће имати прилику да обиђу просторије Школе, упознају се са могућностима уписа неког од 10 студијских програма на основним и 2 мастер струковна програма.
Уз занимљиву причу, видео материјале, експерименте, очекује вас једно забавно едукативно поподне, а за све полазнике обезбеђени су пригодни поклони.
Пријаве путем телефона: 021 48 92 511 или имеилом: skola@vtsns.edu.rs.
Очекујемо вас у понедељак, 28. фебруара од 12 сати, у Школској 1!
Добродошли!

foto_kurs

Додела диплома

Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду свечано је обележила доделу диплома 60-е генерације студената 29. новембра 2021. године.

Дипломе су додељене студентима основних, специјалистичких и мастер струковних студија.

У школској 2021/2022. години диплому струковних студија и титулу струковног инжењера стекло је 80 студената на основним, 2 на специјалистичким и 60 студената мастер студија.

SLA_0512SLA_0408SLA_0413SLA_0418SLA_0429SLA_0490SLA_0411

PRO CARTON YOUNG DESIGNERS AWARD

Студенти Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, учествоваће на ‘’Pro Carton Young Designers Award’’ које је водеће европско годишње такмичење младих талената, пре свега студената, на тему дизајна картонске амбалаже.

За више детаља погледати у прилогу.

Моделовање и 3Д штампа

3d-printing-3758154_1280Уколико Вас занимају моделовање и 3Д штампа,
желите да научите да сами дизајнирате неки производ и видите његов реалан изглед?
Пријавите се на дводневни курс “3Д моделовање и штампа”.
Очекујемо вас у Школској улици бр. 1, у Новом Саду, 07. и 08. 10. 2020. од 17 до 19 часова.
Предавачи су професори и запослени Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, Владимир Блануша и Стеван Миросављев.
Едукација из 3Д моделовања применом програмског система Аутодеск Инвентор и израда модела применом 3Д штампе на савременом штампачу. Курс је намењен младима узраста од 17 до 22 године (крај средње школе или студенти).
Едукације, кратки курсеви и организоване посете имају циљ да промовишу активности и студијске програме државне Високе техничке школе у Новом Саду. Заинтересовани ће имати прилику да обиђу просторије Школе, упознају се са могућностима уписа неког од 10 студијских програма на основним и 2 мастер струковна програма.
Уз занимљиву причу, видео материјале, експерименте, очекује вас једно забавно едукативно поподне, а за све полазнике обезбеђени су пригодни поклони.
Пријаве путем телефона: 021 48 92 527 или имеилом: skola@vtsns.edu.rs.
Очекујемо вас у среду, 09. октобра од 18 сати, у Школској 1!
Добродошли!

WordPress – Брза и лака израда веб сајта

kursWP

Уколико Вас занимају Информационе технологије, желите да научите да направите модеран сајт?

Пријавите се на дводневни курс “WordPress – брза и лака израда веб сајта”.

Очекујемо вас у Школској улици бр. 1, у Новом Саду, 23. и 24. 09. 2020. од 18 до 20 часова.
Предавачи су професори и запослени Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, Тања Крунић и Александар Опалић.
Едукација из области израде WordPress сајта намењена је младима узраста од 17 до 22 године (крај средње школе или студенти).
Едукације, кратки курсеви и организоване посете имају циљ да промовишу активности и студијске програме државне Високе техничке школе у Новом Саду. Заинтересовани ће имати прилику да обиђу просторије Школе, упознају се са могућностима уписа неког од 10 студијских програма на основним и 2 мастер струковна програма.
Уз занимљиву причу, видео материјале, експерименте, очекује вас једно забавно едукативно поподне, а за све полазнике обезбеђени су пригодни поклони.
Пријаве путем телефона: 021 48 92 527 или имеилом: skola@vtsns.edu.rs
Очекујемо вас у среду, 23. септембра од 18 сати, у Школској 1!

Добродошли!

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА СТУДЕНАТА ГРАФИЧКОГ ОДСЕКА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

У складу са мерама Владе Репубике Србије и увођењем ванредног стања у циљу
спречавања вируса КОВИД-19 , графички одсек Високе техничке школе струковних студија донео је одлуку да трећу по реду Годишњу изложбу студентских радова
у школској 2019/2020. години презентује путем виртуелне/електронске изложбе.

У период од 01.-10. јуна 2020. године, радови студената у десет категорија
презентовани су на инстаграм страници графичког одсека, инстаграму и
фејсбуку школе.

У оквиру овог пројекта презентовано је селектованих око 100 радова студената
графичког одсека Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду.
Селекцију радова извршили су професори/предавачи мр Каролина Мудрински, мр
Сибила Петењи Арбутина, мр Срђан Димитров и мр Петра Балабан. Они су уједно
сачињавали и жири који је одабрао најбоље радове у свим категоријама.
Координатор пројекта је проф.др Биљана Гемовић, а технички реализатор –
сарадник у настави Дарко Томаш.

Своју креативност и техничко знање студенти су приказали кроз радове из
плаката, графичког дизајна, амбалаже, књижног и новиског дизајна, цртежа,
сигнума, примењене фотографије и  дизајна индустријских производа .
На изложби је приказан широк спектар могућности у креативном изражавању, као
и велика способност студената Високе техничке школе струковних студија, да
све своје идеје реализују уз помоћ стручног професорског кадра школе.

Детаљније информације о изложби и награђеним радовима прочитајте ОВДЕ.

Систематски преглед студената III године

Обавештавамо вас да ће се обавезни систематски прегледи студената III године обавити од 12.06.2020. године у Заводу за здравствену заштиту студената Нови Сад, улица др. Симе Милошевића бр.6 (у Кампусу).

Прегледи се заказују позивањем на број телефона:  021/4870-571, а на сајту Завода за здравствену заштиту студената (www.zzzzsns.co.rs) дата су детаљнија обавештења.

Превентивни прегледи су за студенте од великог значаја због очувања и унапређења здравља, раног откривања хроничних незаразних и заразних болести и представља моралну обавезу сваког појединца.

thermometers-on-white-surface-3873174