ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА СТУДЕНАТА ГРАФИЧКОГ ОДСЕКА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

У период од 16-19. маја 2019. године, у изложбеном простору Свилара – културна станица одржана је друга Велика годишња изложба где је представљено преко 250 радова студената графичког одсека и професора Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду.

На изложби су представљени радови из области визуелних комуникација, цртања, графичког дизајна, дизајна индустријских производа, фотографије и амбалаже.
Приказан је широк спектар могућности у креативном изражавању којим се потврђује високи квалитет приказаних радова. Селекцију радова извршили су професори/предавачи мр Каролина Мудрински , мр Сибила Петењи Арбутина , мр Срђан Димитров и мр Петра Балабан.
Студенти су сопствени приступ у решавању проблема приказали кроз јасну индивидуалност у изложеним радовима, а своје креативно и техничко знање потврдили су кроз визуелни приказ, као што је сигнум, пиктограм, фотографија, илустрација и амбалажа.
Електронски каталог изложених радова може се погледати на следећим линковима:
Презентација 1
Презентација 2

О изложби и радовима су говорили професор др Бранко Савић, директор школе, др Биљана Гемовић, шеф графичког одсека и предавач мр Каролина Мудрински .
Годишња изложба графичког одсека завршена је свечаном доделом награда у КЦ Свилара, а тим поводом директор Школе, проф. др Бранко Савић изразио је задовољство због одржавања друге годишње изложбе и додао да је спој теорије и праксе један од водећих циљева наше образовне установе.

Додељене су награде студентима који су представили најбоље радове:

  • награду за цртеж Екатарина Жујкова,
  • награду за индустријски дизајн Ђурђина Домазет и Саша Чаталинац,
  • награду за пиктограм Никола Пантић,
  • награду за плакат и дизајн амбалаже Бранимир Стаменић,
  • награду за фотографију Андреа Патаки
  • Похвала за сигнум добио је Огњен Петковић,
  • Похвала за илустрацију Николина Вуковић и
  • Похвала за истраживачки рад на специјалистичким студијама Дарко Томаш.

Шеф графичког одсека др Бијана Гемовић истакла је важност ове манифестације као прилике за промоцију и афирмисање стручног рада студената и професора у пракси, као и сарадња са привредним субјектима који у кадру и студентима Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду препознаје квалитет.
Предавач мр Каролина Мудрински нагласила је да је нови студијски програм Дизајн индустријских производа један такав смер у Војводини и кадар Школе се труди да га максимално развије и промовише.
Цео догађај на велико задовољство присутних употпунили су и наши студенти, студенти графичког одсека, Теодора Влаховић и Бранимир Стаменић са музичким наступом.
На изложби је приказан широк спектар могућности у креативном изражавању, као и велика способност студената Високе техничке школе струковних студија , да све своје идеје реализују уз помоћ стручног професорског кадра школе.