СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 60 ГОДИНА ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У НОВОМ САДУ

Поводом 60 година Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, 23. децембра 2019. године, одржана је свечаност у част тог јубилеја. Званице су имале прилику да обиђу нове наставничке кабинете и лабораторије школе.

Школа је почела са радом давне 1959, као Виша машинска школа, а данас је акредитована са својих 10 студијских програма на основним и 2 студијских програма на мастер струковним студијама. На прослави јубилеја приказани су резултати вишедеценијског рада, а 14 хиљада дипломираних студената, говори о заинтересованости студената за високо образовање и стручно усмерење ка техничким наукама.

Према речима проф. др Бранка Савића, директора Школе, у складу са Болоњским системом у Високој технишкој школи се образује више од 1.700 студената годишње, што је чини највећом техничком школом у Србији, по броју студената.

„За шездесет година постојања из Школе је изашло 14.000 дипломираних студената и велики број студената који су завршили мастер и специјалистичке струковне студије. То су данас успешни привредници који раде у својим или државним предузећима, захваљујући компетенцијама које су стекли у овој Школи“, нагласио је директор Савић.

Међународна сарадња, конгресне активности, као и отварање нових просторија и лабораторија, говоре о тежњи за побољшање студијских програма и успешног вишедеценијског рада ове високошколске установе.

Проф. др  Зоран Милошевић, Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, присуствовао је обележавању овог вредног јубилеја и том приликом посебно истакао: „10 студијских програма на основном студију и два на мастер студијама, ту је и 1700 студената, једна завидна међународна сарадња конгресна активност све су то елементи који говоре да се размишља о будућности“.

Овом приликом уручене су захвалнице за дугогодишњу успешну сарадњи Влади АП Војводине и Покрајинском секретаријату за високо образовање и науноистраживачку делатност.

Школа поседује савремену опрему, најновија наставна средства, лабораторије и литературу неопходну за квалитетан и успешан рад студената, предавача и професора. Студенти током трогодишњег школовања и инжењерске праксе у току целог шестог семестра стичу практична знања из круга изабраних, најквалитетнијих предузећа са којима Школа има уговорену сарадњу.

Висока техничка школа учествовала је на великом броју међународних пројеката на којима су размењивана искуства и информације.

DSC_6491SLA_8532  SLA_8549 SLA_8622 SLA_8633 SLA_8645 SLA_8671